Carregant...
 

Objectiu 1. Biodiversitat: d’omplir de verd els buits urbans a fer lloc a la natura dins la ciutat Ajuda

Més informació del Procés de renovació del Compromís Ciutadà per a la Sostenibilitat
Procés de renovació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat

Barcelona, setembre-octubre de 2012

El Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat ha arribat al final de la seva etapa de vigència i ara ens cal renovar-lo. Cal comptar amb totes les entitats, empreses i escoles adherides durant aquests anys, per enriquir el procés de renovació del Compromís.

El document que es presenta en aquest portal és un esborrany del futur document marc, confeccionat a partir de les aportacions de les convencions de signants, del Consell Municipal de Medi Ambient i Sostenibilitat i de documents de referència locals i internacionals. Està estructurat, com l’anterior document, en 10 objectius, amb 10 línies d’acció cadascun.

Entre el 3 de setembre i el 5 d’octubre, us animem a fer aportacions, esmenes i comentaris al document, i a expressar el vostre grau d’acord amb cada un dels objectius i línies d’acció.

Trobareu un fòrum per deliberar sobre les línies d’acció de cada objectiu (10 fòrums), i un darrer fòrum per comentar l’estructura del document i la idoneïtat dels objectius que s’han plantejat.

Us agraïm la vostra col·laboració!

Si us interessa, podeu descarregar l'esborrany en pdf (pendent de penjar el document)

Tria els objectius del teu interès i fes les teves aportacions.

Més informació de l'Objectiu 1
En els darrers 10 anys hem aconseguit que a Barcelona hi hagi 22,5m2 de verd per habitant, hem doblat l’espai protegit amb el nou Pla Territorial Metropolità de Barcelona, s’ha aprovat la declaració de Collserola com a Parc Natural, hem recuperat espais naturals (parc fluvial del Besòs, riera de Vallvidrera, Rec Comptal) i hem guanyat 70 hectàrees de verd dins la ciutat.

També hem avançat en la millora del coneixement i en la conservació de la biodiversitat. Ara sabem que en trama urbana a Barcelona tenim varies espècies protegides: 7 mamífers, 55 ocells, 8 rèptils i 2 amfibis. Hem implantat amb èxit programes de conservació d’espècies (avifauna en edificis, amfibis, reintroducció del falcó peregrí, etc.). Sabem que tenim 153.000 arbres als carrers, més de 170 espècies diferents i en quina mesura el verd millora el balanç hídric de la ciutat, regula el microclima, absorbeix contaminants atmosfèrics i carboni, redueix el soroll i millora la cohesió social.

Tanmateix, encara tenim molts reptes pendents. Hem de fer que la natura penetri i interactuï amb la ciutat. Hem d’entendre el verd com una infraestructura ecològica que relliga urbs i territori i que aporta serveis ambientals i socials. Hem de renaturalitzar la ciutat, estenent el verd i la biodiversitat a tots els racons de la ciutat i de forma equitativa, aprofitant totes les oportunitats d’espai (cobertes, murs, balcons, terrasses, espais temporalment desocupats, etc.). Hem de salvaguardar i posar en valor els retalls d’ecosistemes naturals que encara sobreviuen dins la ciutat. Hem de controlar espècies exòtiques invasores, tant vegetals com animals. I ens cal apreciar més la natura amb la qual convivim a la ciutat.

TipusInverteix l'ordre Títol Respostes Lectures Valoració
(mig/max)
Resultats detallats
(recomptes)
pts Darrer missatge Autor Llenguatge Accions
Normal 1.3. Ampliar el verd urbà 0 5562 2 / 5   
(1)
 
(1)
 
(1)
 
0.89
2014-02-19 15:38
Xavi
ca  
Normal 1.2. Renaturalitzar la ciutat 0 3601 3 / 5   
(1)
 
(2)
 
1.33
2014-02-19 15:41
Xavi
ca  
Normal 1.1. Desenvolupar progressivament una xarxa de corredors verds 2 4719 3.3 / 5   
(1)
 
(1)
 
(2)
 
0.80
2014-03-03 17:29
Re: Re: 1.1. Desenvolupar progressivament una xarxa de corredors verds per daniduos
Xavi
ca  
Normal 1.4 Crear un itinerari de camins saludables per les zones verdes 1 3518 4 / 5   
(1)
 
(1)
 
0.53
2014-06-17 00:04
Re: 1.4 Crear un itinerari de camins saludables per les zones verdes per Xavi
daniduos
ca  
Darrer 10 publicacions en aquest fòrum
Re: 1.4 Crear un itinerari de camins saludables per les zones verdes
1.4 Crear un itinerari de camins saludables per les zones verdes
Re: Re: 1.1. Desenvolupar progressivament una xarxa de corredors verds
Re: 1.1. Desenvolupar progressivament una xarxa de corredors verds
1.1. Desenvolupar progressivament una xarxa de corredors verds
1.2. Renaturalitzar la ciutat
1.3. Ampliar el verd urbà